Funkcionalnost.

smart fortwo – practicality and comfort

Nešto najbolje što može da vam se dogodi u gradu.

Novi smart fortwo je profitirao u svakom pogledu – ne samo u dužini. Postavlja nove standarde u svojoj klasi sasvim novim dizajnom koji diktira trendove i još pametnijim rešenjima. 

Otkrijte najvažnije detalje vezane za smart fortwo – inovativni pomoćni sistemi za veći stepen bezbednosti i komfora, nenadmašan krug okretanja, neverovatno mnogo prostora i izradu visokog kvaliteta.

Potrošnja goriva (kombinovani ciklus) 4,2 - 4,1 l/100 km,
Emisija CO2 (kombinovani ciklus) 97 - 93 g/km Odeljak za prtljag.

Hiljadu ideja upakovano u 2,69 m.

Šta god da vam treba svaki dan – ponesite to sa sobom! Iznenadićete se koliko stvari može da stane u smart fortwo. Pokazuje istinsku veličinu sa svojim vratima koja se širom otvaraju i neverovatno prostranom unutrašnjosti.

smart fortwo – spaciousness
smart fortwo – split tailgate

Vrata prtljažnika.

Dupla vrata prtljažnika olakšavaju utovar i istovar. Jednostavno otvorite gornji deo kako biste spremili manje stvari u automobil. A za veće stvari, otvorite donji deo vrata radi još lakšeg utovara.

smart fortwo – cargo volume

Zapremina prtljažnika.

Ponesite sa sobom sve što Vam treba: sa zapreminom prtljažnika do 277 litara, odeljak za prtljag modela smart fortwo je iznenađujuće prostran.

smart fortwo – armrest


Naslon za ruke.
Za veću udobnost na dužim putovanjima: centralni naslon za ruke nudi udobnu potporu – i bezbedno mesto da stavite ruku kad idete u rikverc.

Suvozačevo sedište.
Naslon suvozačevog sedišta se može sklopiti kako biste imali više opcija: predmeti dužine do 1,55 m sa lakoćom staju u smart fortwo.


Odeljci za ostavljanje stvari.

smart fortwo interior – various stowage facilities

Prostor za male predmete.

Fioka u centralnoj konzoli je pametna ideja: stvara prostor tamo gde ga nije bilo pre, za bezbedno spremanje malih predmeta van vidokruga. Zahvaljujući integrisanom držaču za čaše, možete bezbedno da transportujete vrela ili hladna pića. Odeljak za stvari na vratima prtljažnika nudi dodatni prostor za ostavljanje malih predmeta. Fluorescentna jakna, komplet za prvu pomoć ili sigurnosni trougao se takođe mogu ovde spremiti. A odeljci u vratima mogu da prime flašu zapremine do jednog litra. Poseban detalj: sklopivi odeljak za naočare umesto ručke na vozačevoj strani je koristan odeljak za ostavljanje stvari, koji se nalazi nadomak ruke.


Visok položaj sedišta.

smart fortwo – visok položaj sedišta

Imate pregled situacije.

Za odličan pregled situacije: Uzdignut položaj sedenja tipičan za smart podrazumeva ne samo da ćete brže uočiti slobodno mesto za parkiranje, već i da će biti lakše ući i izaći iz automobila.

Sa setom za udobnost možete još bolje da Vaše sedište prilagodite Vašim potrebama, jer je moguće podešavati visinu vozačevog sedišta i stub volana, i oni mogu da se podese da odgovaraju vašj visini i konstituciji.

Comfort paket


Dodatne specijalne opcije.

 • Centralno zaključavanje sa daljinskom kontrolom radija.
  Olakšava zaključavanje i otključavanje: centralno zaključavanje sa daljinskom kontrolom radija, vizuelni signal koji potvrđuje zaključavanje i integrisana elektronska blokada motora. 
 • Električni prozori sa  kontrolom otvaranja i senzorom za detektovanje prepreka na putu.
  Obezbeđuje dovoljno svežeg vazuha u kabini: električni prozori sa kontrolom otvaranja.
 • Zadnji prozor sa grejanjem.
  Zadnji prozor sa grejanjem vam brzo omogućava jasan pregled situacije iza automobila.
 • Brisači za vetrobran sa naizmeničnom kontrolom brisača i automatskom funkcijom pranja i brisanja stakla.
  Prednji brisači imaju naizmeničnu kontrolu brisača koju kontroliše brzina vožnje. Opcionalni senzor za kišu i svetlo obezbeđuje da intenzitet brisanja bude prilagođen jačini padavina.
 • Brisač za zadnje staklo sa naizmeničnom kontrolom brisača i automatskom funkcijom pranja i brisanja stakla.
  Brisač za zadnji prozor osigurava jasan pogled na put iza vas. Pametno: automatski kreće da briše staklo kada se uključe brisači za vetrobran i kada vozilo krene u rikverc.