Tietosuojaohjeet/yksityisyyslausunto

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojavastaava on:

Daimler AG
smart
Mercedesstraße 137
70327 Stuttgart
Phone: 00800 2 77 77 777
E-Mail: cs.deu.smart@cac.smart.com

 

Tietosuojavaltuutettu:

Daimler AG
Konsernin tietosuojavaltuutettu
HPC G353
D-70546 Stuttgart
Saksa
Sähköposti: data.protection@daimler.com

1. Tietosuoja.

Arvostamme käyntiäsi internet-sivuillamme sekä kiinnostustasi tarjouksiamme kohtaan. Tietosuojasta huolehtiminen henkilötietojesi käsittelyssä on meille tärkeä asia. Selitämme näissä tietosuojaohjeissa, kuinka keräämme henkilötietojasi, mitä teemme niillä, mihin tarkoituksiin ja millä oikeusperusteilla tämä tapahtuu sekä mitkä oikeudet ja vaatimukset liittyvät tämän osalta sinuun. Lisäksi viittaamme Daimlerin tietosuojakäytäntöön:  

Daimlerin tietosuojakäytäntö.

Internet-sivujemme käyttöön ja Daimler AG:n tietosuojakäytäntöön liittyvät tietosuojaohjeet eivät koske sellaisten sosiaalisten verkostojen tai muiden tarjoajien internet-sivuilla suorittamiasi toimintoja, joille pääset internet-sivuillamme olevien linkkien kautta. Perehdy näiden tarjoajien tietosuojamääräyksiin näiden internet-sivuilla.

2. Henkilötietojen kerääminen ja käsittely

a. Kun käyt internet-sivuillamme, tallennamme tiettyjä tietoja käyttämästäsi selaimesta ja käyttöjärjestelmästä, käynnin päivämäärästä ja kellonajasta, käyttöoikeustilaan (esim. onnistuiko jollakin internet-sivulla käynti tai esiintyikö virheviesti), internet-sivun toimintojen käytöstä, mahdollisesti syöttämistäsi hakusanoista, yksittäisillä internet-sivuilla käymisen toistuvuudesta, muistista käyttöön haettujen tiedostojen nimistä, siirretystä datamäärästä, internet-sivusta, jonka kautta olet päässyt internet-sivuillemme sekä internet-sivusta, jolla käyt internet-sivujemme kautta, riippumatta siitä, napsautatko internet-sivuillamme olevia linkkejä vai syötätkö verkkotunnuksen suoraan selaimesi sen välilehden (tai saman ikkunan) syöttökenttään, jolta olet avannut internet-sivumme. Lisäksi tallennamme turvallisuussyistä – erityisesti internet-sivuihimme kohdistuvien hyökkäysten tunnistamiseksi ja ehkäisemiseksi – seitsemän päivän ajaksi IP-osoitteesi ja internet-palveluntarjoajasi nimen.

b. Tallennamme muita henkilötietojasi vain silloin, kun jaat nämä esimerkiksi rekisteröitymisen, yhteydenottolomakkeen, kyselyn, kilpailun tai sopimuksen tekemisen yhteydessä, ja näissäkin tapauksissa vain, mikäli tämä on meille sallittua antamasi suostumuksen tai voimassa olevien lakisääteisten määräysten (tähän liittyviä lisätietoja löytyy kohdasta ”Käsittelyn oikeusperusteet”) perusteella.

c. Et ole laillisesti tai sopimukseen perustuen velvoitettu luovuttamaan henkilötietojasi. Internet-sivustojemme joidenkin toimintojen käyttö voi kuitenkin edellyttää henkilötietojen luovuttamista. Jos et näissä tapauksissa luovuta henkilötietojasi, tämän seurauksena voi olla, että toiminnot eivät ole käytettävissä tai että niitä voidaan käyttää vain rajoitetusti.

3. Käyttötarkoitukset

a. Käytämme internet-sivuillamme käynnin yhteydessä kerättyjä henkilötietoja, jotta voimme tehdä näiden internet-sivujen käytöstä sinulle mahdollisimman helppoa, sekä IT-järjestelmiemme hyökkäyksiltä ja muulta laittomalta toiminnalta suojaamiseksi.

b. Mikäli jaat meille muita henkilötietoja esimerkiksi rekisteröitymisen, yhteydenottolomakkeen, kyselyn, kilpailun tai sopimuksen tekemisen yhteydessä, käytämme näitä tietoja mainittuihin tarkoituksiin, asiakastietojen hallintaan ja – tarvittaessa – mahdollisten liiketapahtumien käsittelemiseen ja kirjanpitoon, ja kussakin tilanteessa vain tarpeellisessa laajuudessaan.

4. Henkilötietojen siirtäminen kolmansille osapuolille; sosiaalisen median painikkeet

a. Internet-sivumme voivat sisältää myös kolmansien osapuolten tarjouksia. Kun napsautat tällaisia tarjouksia, siirrämme vaadittavissa määrin tietoja kyseiselle tarjoajalle (esimerkiksi tiedon siitä, että löysit tämän tarjouksen meidän internet-sivultamme, sekä mahdollisesti lisätietoja, jotka olet tätä tarkoitusta varten jo antanut internet-sivuillamme). 

b. Kun käytämme internet-sivuillamme sosiaalisten verkostojen, joihin kuuluvat esimerkiksi Facebook, Twitter ja Google+, ns. sosiaalisen median painikkeita, integroimme ne seuraavasti:

Kun vierailet internet-sivuillamme, sosiaalisen median painikkeet ovat deaktivoituina, ts. ne eivät välitä mitään tietoja näiden verkostojen käyttäjille. Jos haluat käyttää jotakin näistä verkostoista, napsauta kyseistä sosiaalisen median painiketta kyseisen verkoston palvelimeen suoran yhteyden muodostamiseksi.

Jos sinulla on käyttäjätili kyseisessä verkostossa, ja olet sille sisään kirjautuneena sosiaalisen median painikkeen aktivoinnin hetkellä, verkosto voi yhdistää internet-sivuilla käyntisi käyttäjätiliisi. Jos haluat välttää tämän, kirjaudu ulos verkostosta ennen sosiaalisen median painikkeen aktivointia. Sosiaalinen verkosto ei voi yhdistää muilla Daimlerin internet-sivuilla käyntiä sinuun, ennen kuin olet aktivoinut myös siellä kyseisen sosiaalisen median painikkeen.

Kun aktivoit sosiaalisen median painikkeen, verkosto siirtää tämän kautta käytettäväksi saatavan sisällön suoraan selaimelle, joka yhdistää sen internet-sivuihimme. Tässä tilanteessa voi tapahtua myös kyseisen sosiaalisen verkoston aloittamaa ja ohjaamaa tiedonsiirtoa. Yhteyttäsi sosiaaliseen verkostoon, verkoston ja järjestelmäsi välillä tapahtuvaa tiedonsiirtoa ja tällä alustalla vuorovaikutustasi koskevat vain kyseisen verkoston tietosuojamääräykset.

Sosiaalisen median painike säilyy aktiivisena, kunnes deakrivoit sen tai poistat evästeesi.

Evästeisiin liittyvät huomautukset

c. Kun napsautat tarjoukseen liittyvää linkkiä tai aktivoit sosiaalisen median painikkeen, henkilötiedot voivat siirtyä tarjoajille Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin, jotka eivät Euroopan unionin (”EU”) näkökulmasta takaa EU-standardia vastaavaa ”asianmukaista suojaustasoa” henkilötietojen käsittelylle. Ota tämä huomioon, ennen kuin napsautat linkkiä tai aktivoit sosiaalisen median painikkeen ja käynnistät täten tietojesi siirron.

5. Käyttötietojen analysointi; analyysityökalujen käyttö

a. Haluamme sovittaa internet-sivujemme sisällön mahdollisimman tarkasti kiinnostuksesi kohteisiin ja siten parantaa sinulle kohdistamaamme tarjontaa. Käytämme internet-sivujen käyttöön liittyvien mieltymysten ja erityisen suosittujen alueiden tunnistamiseen seuraavaa analyysityökalua / seuraavia analyysityökaluja: Google Analytics, Adobe Analytics.

b. Näitä analyysityökaluja käytettäessä tietoja voidaan siirtää Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille, joilla niitä käsitellään. Ota tähän liittyen huomioon seuraavaa: Yhdysvalloissaei ole Euroopan unionin näkökulmasta olemassa EU-standardia vastaavaa ”asianmukaista suojaustasoa” henkilötietojen käsittelylle. Tämä suojaustaso voidaan kuitenkin korvata tiettyjen yritysten osalta ns. ”EU-U.S. Privacy Shield” -tietosuojajärjestelyn mukaisella sertifioinnilla.

c. Jos et halua, että keräämme ja analysoimme yllä mainittuja analyysityökaluja käyttäen internet-sivuillamme käyntiin liittyviä tietoja, voit milloin tahansa estää sen tulevaisuutta varten (”Opt-Out”).

Jotta tämä esto pystytään teknisesti toteuttamaan, selaimessasi otetaan käyttöön Opt-Out-eväste. Tätä evästettä käytetään yksinomaan eston yhdistämiseen sinuun. Ota huomioon, että Opt-Out-eväste voi teknisistä syistä toimia vain sillä selaimella, jolla se otettiin käyttöön. Jos poistat evästeet tai käytät toista selainta tai päätelaitetta, Opt-Out-eväste on otettava uudelleen käyttöön.

d. Jäljempänä löytyy käyttämiemme analyysityökalujen tarjoajiin ja kuhunkin Opt-Out-mahdollisuuteen liittyviä tietoja:

i.     Google Inc. (”Google”):

Google on sertifioitu EU-U.S. Privacy Shield -tietosuojajärjestelyn mukaisesti.

Voit estää tietojesi siirtämisen sekä keräämisen ja käsittelyn Googlen kautta. Google antaa tähän liittyen tietoja seuraavassa linkissä: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

ii.     Adobe Systems Inc. (”Adobe”)

Adobe on sertifioitu EU-U.S. Privacy Shield -tietosuojajärjestelyn mukaisesti.

Jotta voit estää analysoinnin Adobe Analytics -tuotteen kautta, voit seurata tätä linkkiä: https://www.adobe.com/fi/privacy/opt-out.html.

7. Turvallisuus

Suoritamme teknisiä ja organisatorisia turvallisuustoimenpiteitä hallitsemiemme tietojesi suojaamiseksi muuntelulta, kadottamiselta, tuhoamiselta ja valtuuttamattomien henkilöiden suorittamalta käytöltä. Turvallisuustoimenpiteitämme parannetaan jatkuvasti vastaamaan teknologista kehitystä.

8. Käsittelyn oikeusperusteet

a. Mikäli olet antanut meille suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn, tämä muodostaa käsittelyn oikeusperusteen (yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohta 1 kirjain a).

b. Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste sopimuksen toimeenpanon tai täyttämisen tarkoituksiin on yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohta 1 kirjain b.

c. Mikäli oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen (esimerkiksi tietojen säilyttämiseksi) edellyttää henkilötietojesi käsittelyä, olemme oikeutettuja tähän yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohdan 1 kirjaimen c mukaisesti.

d. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja oikeutettujen intressiemme sekä kolmansien osapuolten oikeutettujen intressien valvomiseksi yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohdan 1 kirjaimen f mukaisesti. IT-järjestelmiemme toimintakykyisyyden säilyttäminen, mutta myös omien tuotteidemme ja palvelujemme sekä vieraiden tuotteiden ja palvelujen markkinointi sekä liikeyhteyksissä lain edellyttämä dokumentaatio kuuluvat tällaisiin oikeutettuihin intresseihin.

9. Henkilötietojesi poistaminen

Poistamme vain turvallisuussyistä tallentamamme IP-osoitteesi ja internet-palveluntarjoajasi nimen seitsemän päivän jälkeen. Muutoin poistamme henkilötietosi heti, kun tarkoitusta, jota varten olemme keränneet ja käsitelleet tiedot, ei enää sovelleta. Tämän ajanjakson jälkeen tallennus tapahtuu vain, jos meihin kohdistuvat Euroopan unionin tai jonkin Euroopan unionin jäsenmaan lait, asetukset tai muut lakisääteiset määräykset edellyttävät tätä.

10. Käyttäjien oikeudet

a. Tietojen käsittelyn kohteena olevana henkilönä sinulla on oikeus saada tietoja (art. 15 Yleinen tietosuoja-asetus), tietojen oikaiseminen (art. 16 Yleinen tietosuoja-asetus), tietojen poistaminen (art. 17 Yleinen tietosuoja-asetus), käsittelyn rajoitus (art. 18 Yleinen tietosuoja-asetus) sekä tietojen siirto (art. 20 Yleinen tietosuoja-asetus).

b. Jos olet myöntänyt suostumuksesi meidän suorittamaamme henkilötietojesi käsittelyyn, sinulla on oikeus peruuttaa tämä suostumus milloin tahansa. Peruuttaminen ei vaikuta peruutukseen saakka henkilötietojesi käsittelyn laillisuuteen. Se ei myöskään vaikuta näiden tietojen edelleenkäsittelyyn jonkin muun oikeusperusteen mukaan, kuten esimerkiksi lakimääräisten velvotteiden toteuttaminen (vrt. kohta ”Käsittelyn oikeusperusteet”).

c. Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella vastustaa milloin tahansa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka tapahtuu art. 6 kohdan 1 e) Yleinen tietosuoja-asetus (tietojen käsittely yleisen edun vuoksi) tai art. 6 kohdan 1 f) Yleinen tietosuoja-asetus (tietojen käsittely oikeutettujen etujen toteuttamiseksi) perusteella. Jos vastustat tietojen käsittelyä, me käsittelemme sinun henkilökohtaisia tietojasi edelleen vain siinä tapauksessa, että me pystymme osoittamaan sellaiset ehdottoman oikeutetut perusteet, jotka ylittävät sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos tietojen käsittely palvelee oikeudellisten vaatimusten esittämistä, harjoittamista tai puolustamista.

d. Pyydämme sinua lähettämään vaatimuksesi tai selityksesi alla olevaan yhteydenotto-osoitteeseen: cs.deu.smart@cac.smart.com.

e. Jos olet sitä mieltä, että henkilökohtaisten tietojesi käsittely rikkoo lakimääräisiä velvoitteita, sinulla on oikeus tehdä valitus vastaavalle valvontaviranomaiselle (art. 77 Yleinen tietosuoja-asetus).

11. Uutiskirje

Kun tilaat jonkin internet-sivullamme olevan uutiskirjeen, uutiskirjeeseen kirjautumisen yhteydessä antamiasi tietoja käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen, mikäli et hyväksy niiden muuta käyttöä. Voit milloin tahansa lopettaa tilauksen uutiskirjeeseen sisältyvän tilauksen lopettamismahdollisuuden kautta.

12. Daimler AG:n keskeinen käyttöoikeuspalvelu

Daimler AG:n keskeisen käyttöoikeuspalvelun avulla voit kirjautua kaikille tähän palveluun kuuluville, Daimler-konsernin ja sen edustamien merkkien internet-sivuille ja kaikkiin niiden sovelluksiin. Daimler AG:n keskeisen käyttöoikeuspalvelun käyttöehdot löytyvät seuraavasta linkistä:

Daimler AG:n keskeisen käyttöoikeuspalvelun käyttöehdot

13. Evästeet

Käyttämiimme evästeisiin ja niiden toimintoihin liittyviä tietoja löytyy evästeisiin liittyvistä huomautuksista.

Evästeisiin liittyvät huomautukset


Versio: toukokuu 2018